ZAMÓW ONLINE
Przystawki
-
Focaccia
oregano, oliwa extra vergine, domowa pasta z suszonych pomidorów -
Burrata
pieczone pomidory, oliwa szczypiorkowa, ocet balsamiczny dojrzewający 5 lat w beczkach, pieczywo Pinoli -
Mazzancolle
sycylijskie krewetki, oliwa Biancolilla, pepperoncino, czosnek, pietruszka, pieczywo Pinoli -
Tatar wołowy
siekana polędwica wołowa, majonez anchois, cebula, szczypiorek, marynowany kalafior z chili, kruszonka pietruszkowa, pieczywo Pinoli -
Szef kuchni poleca
Prosciutto di Parma
100% naturalna szynka z udźca wieprzowego produkowana w unikalnych warunkach ekologicznych i środowiskowych regionu Parmy we Włoszech; ser provolone, oliwa extra vergine, pieczywo Pinoli -
Talerz wędlin
Prosciutto di Parma DOP, pastrami Pinoli, półgęsek z naszej wędzarni, provolone, oliwa extra vergine, pieczywo Pinoli -
Wątróbka drobiowa
smażona wątróbka, sos ostrygowy z limonką, pieczone awokado, pesto z rukoli, kolendra, pietruszka, sezam
Zupy
-
Krem z pomidorów
piana z parmezanu, pesto z rukoli
Sałatki
-
Sałatka z kozim serem
karmelizowany kozi ser, młody szpinak z pieczonymi migdałami, buraki, gruszka, sos buraczano-wiśniowy, ocet balsamiczny -
Sałatka z gęsiną
mieszane sałaty, radicchio di Treviso, półgęsek wędzony, winogrona, marynowana dynia, orzechy włoskie, dressing malinowy, mięta -
Sałatka Cezar Pinoli
sałata rzymska, grillowana pierś z kurczaka, gotowane jajko, boczek, grzanki, Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, sos cezar
Dania Główne
-
Risotto borowikowe
kremowe risotto z mascarpone i borowikami, chips z parmezanu, pieczarki portobello, natka pietruszki, chips z jarmużu -
Wątróbka z Żubrówką
wątróbka drobiowa, puree z pietruszki, glazurowane jabłko z cebulą i trawą żubrową, roszponka, chipsy z pietruszki -
Kurczak Marsala
kurczak zagrodowy z hodowli pana Grzegorza duszony w winie Marsala, pieczarki portobello, parmezanowa polenta, zioła -
Pstrąg łososiowy
filet z pstrąga łososiowego, maślane puree ziemniaczane, groszek cukrowy, soliród, sos holenderski, oliwa szczypiorkowa -
Stek z kalmara
ręcznie lepione szpinakowe malfatti, chips z guanciale, puree z kalafiora i wanilii, dziki brokuł, jus drobiowy, oliwa szczypiorkowa, zioła -
Jagnięcina Wrzosówka
udziec jagnięcy duszony w warzywach, jabłko, gruszka w miodzie, szpinakowe ravioli z kozim serem i ziemniakami -
Szef kuchni poleca
Policzek wołowy po piemoncku
długo duszony policzek wołowy w winie Barolo z warzywami, grzybami, ziołami i przyprawami korzennymi; maślane puree ziemniaczane, pieczarki portobello, boczniak mikołajkowy, zioła -
Polędwica wołowa
stek z polędwicy wołowej, sycylijskie krewetki Mazzancole, duszony jarmuż z czosnkiem, krokiet ziemniaczano-truflowy, sos demi glace
Makarony
-
Penne alla Norma
bakłażan, pomidory San Marzano DOP, pieprz, oliwa Biancolilla, ricotta salata, bazylia -
Penne all’ Arrabbiata
pomidory San Marzano DOP, czosnek, oliwa Biancolilla, peperoncino, pietruszka, pieprz, Pecorino Romano -
Gnocchi pomodoro
gnocchi ziemniaczane, pomidory San Marzano DOP, Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, bazylia -
Gnocchi pomodoro e burrata
gnocchi ziemniaczane, pomidory San Marzano DOP, burrata. Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, bazylia -
Spaghetti cacio e pepe
Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, pieprz, Pecorino Romano -
Spaghetti alla Carbonara
guanciale, żółtko, pieprz, Pecorino Romano -
Ravioli trotter
ręcznie lepione ravioli z dwoma rodzajami farszu: z golonki wieprzowej i z kurczaka wiejskiego z truflą; emulsja maślana z szałwią, świeża trufla, Parmigiano Reggiano DOP 30 m-cy, oliwa szałwiowa -
Rigatoni con salsiccia
domowa salsiccia, dziki brokuł, pomidorki Datterini, śmietana, czosnek, pecorino Romano, pietruszka -
Ravioli z jagnięciną
emulsja maślana, Pecorino Romano, pietruszka, zioła -
Gnocchi al tartufo
gnocchi ziemniaczane, świeża trufla, śmietana, pieprz, pokruszone żółtko jaja, pietruszka, chips z parmezanu -
Pappardelle al ragù
ragù z ekologicznej wołowiny, soffritto, pomidory San Marzano DOP, Grana Padano, pietruszka
Pizza
Pizza w stylu neapolitańskim wypiekana w wysokiej temperaturze, chlebowy rant, mokra na środku. Średnica 33 cm.
-
Marinara
pomidory San Marzano DOP, oregano, czosnek, oliwa extra vergine -
Margherita
pomidory San Marzano DOP, fior di latte Agerola, Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, bazylia, oliwa Biancolilla -
Bufala
pomidory San Marzano DOP, mozzarella con latte di Bufala, bazylia, oliwa Biancolilla -
Vegetariana
pomidory San Marzano DOP, Pecorino Romano, fior di latte Agerola, bakłażan, cukinia, pieczarki, czerwona cebula, oregano, oliwa extra vergine czosnkowa, pomidory koktajlowe datterini -
Salami
pomidory San Marzano DOP, Pecorino Romano, fior di latte Agerola, bazylia, salame dolce Napoli -
Salame piccante
pomidory San Marzano DOP, fior di latte Agerola, salame piccante, Pecorino Romano, bazylia -
Szef kuchni poleca
Diavola
pomidory San Marzano DOP, salami sycylijskie, jalapeno, oliwki kalamata, gorgonzola, fior di latte Agerola, bazylia -
Prosciutto e funghi
pomidory San Marzano DOP, fior di latte Agerola, Grana Padano, prosciutto cotto, pieczarki, oregano, oliwa extra vergine czosnkowa -
Guanciale
pomidory San Marzano DOP, peperoncino, Pecorino Romano, guanciale, provolone, fior di latte Agerola -
Nduja
pomidory San Marzano DOP, Pecorino Romano, provolone, czerwona cebula z Tropei, fior di latte Agerola, nduja -
Quattro formaggi
sos biały, fior di latte Agerola, Grana Padano, gorgonzola, provolone -
Tartufo
sos biały, provolone, fior di latte Agerola, prosciutto cotto, świeża trufl, oliwa truflowa -
Parma
pomidory San Marzano DOP, Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, fior di latte Agerola, prosciutto di San Daniele, pomidory koktajlowe datterini, rukola, oliwa extra vergine
Desery
-
Crepes Suzette
naleśniki z sosem z karmelizowanego cukru i masła z sokiem z włoskich pomarańczy i brandy, krem chantilly
Dania Dla Dzieci
-
Naleśnik
duszone śliwki, krem angielski, kruszonka -
Tortellini con mortadella
pierożki z włoską mortadellą i mięsem wieprzowym, emulsja maślana